Blog


10 Érdekesség, amit biztos nem tudtál 

A Világ tele van érdekességekkel, mindig lehet mit felfedezni, tanulni. Összegyűjtöttünk Nektek 10 meghökkentő tényt.

  1. Az iPhone-nak nagyobb lehet a teljesítménye, mint a NASA számítógépeinek: Amikor először megjelent az iPhone, akkor erősebb volt, mint azok a számítógépek, amelyeket a NASA 1969-ben, a holdra szállás idején használt.
  2. Tüdőnk felülete egy háromszobás lakás alapterületével egyezik meg: Az emberi tüdőben található léghólyagok tulajdonképpen apró, levegővel teli zsákocskák, amiknek a száma 300 millió is lehet, egy-egy tüdőfélre vetítve. Amennyiben valamennyiből távozna a levegő, majd kiterítenénk őket, akkor nagyjából 75 négyzetmétert fednének le.
  3. A csigának több foga van, mint a cápának: Fajtól függően, egy cápának 180-400 foga lehet. A kerti csiga azonban reszelős felületű nyelvvel (radulával) rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 12-20 ezer, sorba rendezett foggal rendelkezik. 
  4.  Vámpír múzeum - Franciaország: Ebben az igazán bizarr múzeumban minden megtalálható, ami a vámpír-kultuszhoz köthető! Jelmezek és bábuk mellett egy rakat kéziratra, szoborra és minden más érdekességre bukkanhatunk ha felakarjuk fedezni Párizs vámpírisztikus oldalát.
  5. Testünk minden percben 24 millió sejtet termel, ami azt jelenti, hogy minden 13. percben "előállítjuk" az USA teljes lakosságát - sőt még többet is.
  6. A filmek előzeteseit eredetileg a lejátszott filmek után vetítették, innen ered az angol "trailer" (utánfutó) megnevezés. 
  7. Mexikó egyes kristálybarlangjaiban 300 méter mélyen akár busznyi méretű kristályokkal is találkozhatunk. 
  8. A béka nem tud anélkül nyelni, hogy becsukná a szemét, mivel a szemgolyói segítségével nyomja le a falatot a gyomrába. 
  9. A koalák ujjlenyomata megegyezik az emberi ujjlenyomattal: Még az igazán erős mikroszkóppal is nehéz észrevenni a koala és emberi ujjlenyomat-mintázata közötti különbséget. A tudósok úgy gondolják, hogy a koalák esetében ez a mintázat segít a kapaszkodásban, ami azért fontos, mert a koala az ágakba kapaszkodva nyúl ki a levelekért, amikkel táplálkozik.
  10. Amikor zavarba jövünk, bevörösödik a gyomrunk: Amikor zavart érzünk, feszengünk, akkor a szervezetünk intenzív adrenalintermelésbe kezd. Ez a hormon élénkíti a vérkeringést, aminek eredménye az, hogy a gyomrunk ugyanúgy "elpirul", mint az arcunk. 
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!